Nieuws

  • Felicitaties voor mevrouw Van Bezooijen-Lagrauw met haar 103e verjaardag

    Zaterdag 5 augustus vierde Corrie van Bezooijen-Lagrauw haar 103e verjaardag. Met haar 103 jaar is zij de oudste inwoner van de gemeente Waalwijk.

  • Save the date: gratis symposium Samen veilig en weerbaar ondernemen

    Is jouw organisatie goed beveiligd tegen criminaliteit anno 2023? Speciaal voor ondernemers wordt er het gratis symposium ‘Samen veilig en weerbaar ondernemen’ georganiseerd.

  • Activiteiten rondom Wereld Alzheimerdag Waalwijk

    Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en vragen we extra aandacht voor dementie. In de weken rondom deze dag organiseren we allerlei activiteiten in Waalwijk, Heusden en Loon op Zand.

  • Kom jij werken op het stembureau?

    We zoeken mensen die als stembureaumedewerker willen werken. Op 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. In onze gemeente richten we 23 stemlokalen in. Daar zoeken we mensen voor. Kom jij werken op het stembureau?

  • Klussen in de zomer? Check op asbest!

    Ga je klussen en is je huis van een bouwjaar vóór 1994? Let dan op de aanwezigheid van asbest! Asbestvezels kunnen ernstige gezondheidsrisico's veroorzaken als ze worden ingeademd.

  • Moeilijk taalgebruik? Daar gaan we wat aan doen!

    Zijn onze teksten onduidelijk? Gebruiken we bijvoorbeeld moeilijke woorden of lange zinnen? Snap je iets niet? Meld het ons, dan kunnen wij onze teksten duidelijker maken.

  • Evenementen tijdens 80 van de Langstraat

    Op zaterdag 9 september en zondag 10 september 2023 vindt de 41e editie van het evenement De 80 van de Langstraat plaats. De gemeente stelt weer alles in het werk om het gezellige feest veilig te laten verlopen.

  • Zomeropruiming fietsenstallingen 

    Ook deze zomer ruimen wij enkele fietsenstallingen op. We verwijderen de weesfietsen en wrakfietsen zodat er weer ruimte vrij komt. 

  • Energietoeslag 2023

    Net als vorig jaar geeft het Rijk de opdracht aan gemeenten om in 2023 een energietoeslag uit te keren aan huishoudens met een laag inkomen.
    Gemeenten mogen dit pas uitbetalen als de wet is aangepast door de Rijksoverheid. Het was de verwachting dat de wet in juni zou wijzigen, maar dit is uitgesteld. Het wetsvoorstel moet eerst door de Tweede en Eerste Kamer en dat gebeurt pas na de zomervakantie, in september.