Nieuws

  • Glasactie: kom naar de online informatiebijeenkomst

    Heb je nog enkel glas of oud dubbel glas in je woning? Dan ontsnapt er nog veel warmte naar buiten. Je kunt dus veel energie besparen met isolerend glas. Speciaal voor deze inwoners organiseren we de glasactie. Je krijgt dan een scherpe prijs dankzij het groepsvoordeel en een betrouwbare kwaliteit. 

  • Ronald Bakker stopt als wethouder van Waalwijk

    Ronald Bakker stopt per dinsdag 8 november als wethouder van de gemeente Waalwijk. Ronald Bakker was 10 jaar wethouder namens de VVD in het Waalwijkse college. Over zijn opvolging wordt op een later moment gecommuniceerd.

  • Energieloket Waalwijk opent in de bibliotheek

    Energieloket Waalwijk is geopend. Een online energieloket was er al. Maar vanaf nu is er in de bibliotheek in Waalwijk ook een loket waar je iedere zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur binnen kunt wandelen met al je vragen over het duurzamer maken van je huis.

  • Vogelgriep in Waalwijk

    In Waalwijk zijn gevallen van vogelgriep geconstateerd. Vogelgriep is zeer besmettelijk en gevaarlijk voor pluimvee (kippen, eenden en kalkoenen) en wilde watervogels zoals zwanen, Canadese ganzen, eenden en meerkoeten. Besmette dieren worden ziek en gaan vaak dood.  

  • Vragenlijst duidelijke taal

    Help je ons om er nog beter voor onze inwoners te zijn? Vul dan de vragenlijst in. Het kost je maar 5 minuten, maar wij hebben er veel aan!

  • Expositie Verdwijn- en verschijnbanen

    Werk verandert door digitalisering, automatisering en robotisering. Ook in onze publieke sector. Hoe beïnvloeden technologische vernieuwing, sociale veranderingen en nieuwe opvattingen ons dagelijks werk?

  • Het is al even bekend, Energielabel C voor kantoren verplicht vanaf 2023

    Per 1 januari 2023 dient elk kantoorpand (>100m2) minimaal energielabel C te hebben. 
    Dit is vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. De Overheid communiceerde hierover met ondernemers in juli 2021.  

  • Doe mee met de ‘Nacht van de Nacht’!

    Op 29 oktober doet de gemeente Waalwijk mee met de landelijke Nacht van de Nacht. De niet-noodzakelijke verlichting in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik gaat die nacht uit. Inwoners en ondernemers worden opgeroepen om mee te doen.

    Aankondiging Nacht van de nacht: zaterdag 29 oktober 2022
  • Samen in actie voor schone ‘parkeerplaats onder de brug’

    ‘Houden jullie het schoon?’ Met deze vraag roepen we bezoekers van een bekende ontmoetingsplek op hun afval op te ruimen. De gemeente doet dit samen met fastfoodrestaurants in de buurt.